Conspiratia OZN – Secretul farfuriilor zburatoare

OZN

Aproape ca nu exista latura mai importanta a diferitelor fenomene militare pentru care sa nu se desfasoare activitati de stabilire a tendintelor viitoare de dezvoltare, dezirabile si posibile prin aplicarea unor metode stiintifice de prognoza in pas cu tehnica moderna.

In zilele noastre, ale celor mai complexe si sofisticate realizari in domeniul armamentelor de tot felul, informarea din spatiul cosmic este foarte importanta si de mare actualitate. Dezideratul trebuie realizat cu un mijloc care sa nu poata fi descoperit, functional, cu tehnica actuala. In acest fel, s-a cautat ceva din categoria  „obiectelor zburatoare neidentificate”, iar acest ceva a corespuns scopului propus.

Foarte terestrele  „farfurii zburatoare”

Se cunoaste ca, inca in anul 1947, CIA, USAF si US Navy au conceput un program strict secret de spionare a tarilor comuniste, folosind pentru aceasta baloane gigant, partial teleghidate, echipate cu camere de televiziune. Ideea a fost de a lansa aceste baloane din Europa de vest, la mari inaltimi, pentru a fi inaccesibile instalatiilor antiaeriene si avioanelor de vanatoare moderne ale epocii, apoi, folosind curentii de aer, dupa o deriva lunga pe deasupra statelor din Europa, acestea sa fie recuperate in Japonia, unde, la un semnal, sa fie lansata prin parasutare aparatura de filmare, inregistrare sau cel putin casetele, dupa care balonul sa explodeze.

balon spion Se spera ca, in acest fel, sa fie obtinute o serie de informatii asupra dispozitivului de aparare si constructiilor militare secrete, in special din Siberia. Programul militar a fost dezvoltat cu exxperimentarea seriei de baloane stratosferice, initial cu scop exclusiv stiintific, numit  „Skyhook”, diferenta esentiala fiind forma geometrica, de  „factura extraterestra”, a seriei pentru spionaj.

Dezvoltarea si experimentarea acestui tip a fost paralela cu proiectul Sign. Dupa cateva serii lansate in 1947 – 1948 in SUA (de una din aceste lansari fiind legata moartea pilotului Mantell, care a urmarit un balon de forma unui con, pana cand si-a pierdut cunostinta din lipsa de oxigen), baloanele au fost trimise spre tarile couniste din Europa, in anii 1949-1950.

Ulterior, baloanele au fost perfectionate, mai ales in ceea ce priveste sistemul de teleghidare, iar, dupa programul inregistrat de sovietici in domeniul rachetelor, din a doua parte a anilor ’50, au fost folosite exclusiv in zone mai putin expuse acestor arme. Forma piramidala sau romboidala a aparatelor, fabricate din materiale semitransparente, lucioase, ce pot reflecta extrem de puternic razele solare, aparatura de inregistrare si telecomanda ascunsa in interior au dat o coloratura  „extraterestra”, in special seriei lansate deasupra Balcanilor intre anii 1967-1969.

balon stratosferic semitransparent

Asa au fost identificate  „farfuria zburatoare” din Bulgaria, din 21 noiembrie 1967, observatiile din Yugolosavia, culminand cu fotografiile realizate la 18 octombrie 1968. Nimic mai  „normal” ca fotografiile, realizate asupra acestor baloane in etapele de experimentare  a aparaturii, sa si fost rechizitionate de CIA in tarile unde s-au facut zborurile de incercare (sudul SUA – 1947 – 1948; Spania – 1967-1968).

Al doilea domeniu unde se poate stabili cu mare claritate interventia serviciilor secrete este legat de dezvoltarea tehnicii spatiale.

Din evantaiul larg al cazurilor – in care abunda  „coborari de OZN-uri in flacari, incercuite de armata si politie” (de fapt operatiile de recuperare a modulelor spatiale, etaje de rachete nearse complet, sateliti americani cu misiuni speciale, observari de  „extraterestri” imbracati in combinezoane spatiale, stationand langa aparate ciudate sau marsaluind in desert ori in munti greu accesibili) – am ales cazul sergentului de politie Zamora, care l-a facut pe doctorul Hynek sa aiba incredere in existenta apropiatelor  „intalniri de gradul III”.

farfurie zburatoare

Incidentul s-a intamplat la Socorro, New mexico, in dupa-amiaza zilei de 24 aprilie 1964. sergentul Lonnie Zamora urmarea un automobilist ce depasise viteza legala, cand atentia i-a fost atrasa de o nava ciudata, care cobora lin, emitand vertical spre sol o flacara si zgomote puternice. A vazut, apoi, obiectul asezat pe sol, iar langa aparat doua  ‘persoane” imbracatein alb. obiectul era aproximativ oval, sprijinindu-se pe picioare telescopice. Dupa o curba a drumului a ajuns destul de aproape de locul aterizarii. Auzind bubuituri dinspe nava, a oprit masina de patrulare, a coborat si a urmarit dintr-o ascunzatoare ceea ce se intampla. Atunci a observat un semn ciudat pe nava, apoi oamenii intrand inauntru, dupa care aparatul s-a ridicat  in zbor vertical. Trecand progresiv pe o traiectorie orizontala, obiectul a disparut, fara zgomot, in spatiu.

Faptul pare sa intareasca parerea, sustinuta de mai multi cercetatori inca din anii ’60, ca sergentul Zamora a vazut o nava secreta terestra. Azi se stie ca, doar la 60 km de Socorro, se afla o baza in care NASA a experimentat modulul lunar, cu ajutorul caruia americanii au ajuns la 21 iulie 1969 pe suprafata Lunii. Descrierea data de Zamora corespunde, in mare, unor variante ale modului lunar (I.E.M.). Nu e de mirare ca, in acest caz, serviciile secrete au incercat sa escamoteze cat mai bine cazul, prin crearea de piste false, intarziind scurgerea de  ‘informatii vitale” in cursa spre Luna.

218-Apollo-Lunar-Module-LM-13_01

Foarte probabil ca o serie de vizite ale  „oamenilor in negru” (agenti CIA), atat de discutate de autori ca Gray Barker, s-au datorat unor agenti secreti  „foarte terestri”, care, dorind sa preintampine o publicitate nedorita, in unele cazuri au apelat la trucul cu  „politia extraterestra” pentru a intimida martorii, spre a ridica nestingheriti probele, stiind ca, actionand astfel, nu puteau fi dati in judecata pentru violarea domiciilor fara mandat de perchezitie.

(col. ing. aeronautic Zarioiu Gheorghe, OZN si adevar )

Reclame

3 gânduri despre “Conspiratia OZN – Secretul farfuriilor zburatoare

  1. Buna ziua cu respect Domnule astronaut si draga editorialule intrebarea mea este de ce sa aratat aceste nave spatiale doar pe teritoriile USA si pe suprafata ROMANIE nu.au ceva cu noi exraterestrii le am facut noi ceva rau?????eu ii astept cu drag.daca tot se spune ca exista sa vina in gradina la mine avem loc pentru 5 nave sa ma anunte ce mananca si ii pun si la masa.Cu respect costy

    Apreciază

  2. Poate ca, daca ar fi stiut extraterestrii astia care se tot plimba cu farfuriile lor zburatoare ca sunt asa oameni ospitalieri ca dvs., d-le Butnariu, cu siguranta ar fi venit si in Romania.
    De mancat, nu prea mananca. Doar se alimenteaza de la prize, la 220V. Insa beau de sting. Asa ca, dac-or veni la tine, ascunde butoaiele cu vin si pune lacat la pivnita ! 🙂

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s